Svensklaget New York Rangers

New York Rangers är det NHL-lag som kontrakterat flest svenska spelare genom åren och för närvarande är lagets viktigaste spelare vår svenske stjärnmålvakt Henrik Lundqvist, som näst intill på egen hand ligger bakom en hel hop av segrar för det mediterade hockeylaget.

Kyle Besler / Shutterstock.com

Kyle Besler / Shutterstock.com

New York Rangers är ett NHL-lag som alltid gillat svenska spelare, något som man ser om man granskar laget genom historien. Rangers är faktiskt det NHL-lag som valt att kontraktera flest svenska spelare genom NHL-historien, Anders Hedberg, Ulf Samuelsson, Markus Näslund, Niklas Sundström, Michael Nylander och Henrik Lundqvist, för att nämna några. Just den sistnämnda ligger bakom många av Rangers framgångar (utebliven Stanley Cup-buckla till trots) och de senaste åren har fansen inte varit sena att hylla sin svenske supermålvakt som sig bör.

Ja, nog har svensklaget Rangers alltid varit en viktig pusselbit i NHL och det är nog en av anledningarna till att vi faktiskt tidigare publicerat en text där vi gjorde en kort inblick i NHL-historien och där New York Rangers var omöjliga att utelämna, åtminstone i vårt tycke. Laget och dess fans andas ett genuint hockeyhjärta, något man kan se på den obotliga lojalitet som aldrig tycks svika, även under säsonger som varit mera motiga än andra.

Inget tyder på att Rangers är på väg att kliva av banan som ett av NHL:s absoluta topplag och svenskarna lär bestå även i framtiden. Det har historien visat oss.