Stanley Cup semifinaler 2015

Tampa

Årets Stanley Cup börjar lida mot sitt slut med fyra återstående lag en bra bit in i sina respektive semifinaler. Snart vankas den riktiga finalen och med den, den medföljande spänningen.

Efter en lång och ihärdig säsong återstår för närvarande enbart två lag vardera från de båda divisionerna, Western Conference och Eastern Confrerence, som på ett smidigt sätt delar upp bland annat reseavstånden i den nordamerikanska ligan. Ifrån Western Conference är det Anaheimen Ducks och Chicago Blackhawks som lyckats ta sig ända fram till semifinalerna och på den andra sidan hittar vi New York Rangers i clinch med Tampa Bay Lightning.

Semifinalerna har hitintills varit extremt jämna och på den västra sidan står den i skrivande stund 2-2 i matcher, medan Tampa lyckats koppla ett visst grepp med sin 3-2 ledning i öst. Det blir för övrigt intressant att se hur stor påverkan dessa långa och jämna matchserier kommer ha på orken i den slutgiltiga finalen. Både Chicago och Anaheim hade lättare kvartsfinaler, med ett mindre antal spelade matcher, något som i slutändan kan komma att få stor betydelse utifall även finalserien drar ut på tiden med många matcher.

Som alltid bettas det flitigt på matcherna under slutspelet och det finns många som är villiga att ge sin syn på oddssättningarna och vara med och spekulera om de kommande resultaten.

Kul för oss svenskar är det faktum att vi vilket lag som än vinner årets omgång av Stanley Cup, får åtminstone någon eller några svenskar som därigenom skrivs in i hockeyns historieböcker och får lyfta den gigantiska och åtråvärda bucklan över huvudet.

Tampa Bay Lightning verkar ha fått momentet på sin sida och kan mycket väl bli en farlig konkurrent att ta hem årets omgång, åtminstone om ni frågar oss. Det ska till riktigt storspel från Henrik Lundqvist i kassen om Rangers ska få flytet med sig och lyckas vända sin semifinalserie och återigen komma på rätt köl. Hur det än är lovar vi er att vi kommer sitta bänkade varje natt under de återstående matcherna från världens bästa hockeyliga.