Stanley Cup kvartfinaler 2015

För alla hockeyfans är det just nu något av julafton. Förutom ett VM-slutspel som går in i slutfasen så är vi även mitt uppe i ett högintressant NHL-slutspel och just hur det ser ut i Stanley Cup tänkte vi ta en närmare titt på här nedan.

Redan innan grundspelet i NHL var avslutat bjöds det faktiskt på lite av en skräll när det stod klart att förra årets mästare Los Angeles Kings inte skulle lyckas ta sig vidare till Stanley Cup.
Första omgången av Stanley Cup bjöd egentligen inte på några större skrällar förutom att Minnesota Wild slog ut bästa laget i Western Conference i form av St Louis Blues. I övrigt tog sig väntade lag som Anaheim, Chicago, Montreal och New York tämligen enkelt vidare.

Kvartsfinalerna där vi är i dagsläget har framför allt bjudit på två hårda bataljer, dels mellan Montreal och Tampa Bay där Tampa lyckades bemästra Montreal och vinna matchserien med 4-2, dels mellan New York Rangers och Washington där det i nuläget står 3-3 inför den helt avgörande matchen på Madison Square Garden inatt svensk tid.

I de två andra kvartsfinalerna tog sig Chicago och Anaheim ganska enkelt vidare efter segrar med 4-0 och 4-1 mot Minnesota respektive Calgary.