Ny spännande sport

Det har dykt upp en ny spännande sport på den Svenska marknaden som är något helt nytt men samtidigt något väldigt traditionellt.
hockeyspelare

Så vad är det som är så nytt och spännande då? Jo Fantasy Sport är ett relativt nytt begrepp på den Svenska marknaden men har faktiskt funnits i omkring 60 år i olika former och har sitt ursprung i USA. Under senare delen av 50-talet utarbetade Wilfred ‘Bill’ Winkenbach en variant av Fantasy Golf där spelarna satte ihop lag av professionella golfare där den med lägst antal slag vid säsongens slut skulle vinna.

Grunderna i Fantasy Sport är att tävlingar spelas interaktivt och lagen skapas utifrån verkliga spelare, där laguppställningen väljs utifrån den konstellation du själv tycker är bäst. Sedan ser du hur det går för din laguppställning genom de verkliga spelarnas prestationer. Poäng utdelas till de som deltar i matcher, om de gör mål, räddar mål och hur länge dom spelar som exempel. Hur poängen räknas varierar mellan olika sporter och olika ligor. Det finns lite olika villkor och regler beroende på vilken spelsajt du spelar på. Populär sporter inom Fantasy Sport är Fantasy MMA, Fantasy Golf, Fantasy Fotboll och Fantasy NHL med flera. Hos Fantasy Sportbetting kan du läsa om allt som rör Fantasy Sport’s.

Fantasy Hockey baseras på statistiken genererad av professionella hockey spelare och majoriteten av ligorna utgår från lag och spelare i NHL. En typisk Fantasy hockeyliga består av 8-12 lag men har ofta upp till 20, medans vissa ligor närmar sig NHL´s 30. Under ‘säsongen’ brukar man dessutom kunna köpa och/eller byta till sig olika spelare där vissa spelformer tillåter flera ägare av samma spelare.