NHL och Stanley Cup

När man spelar National Hockey League så har man siktet inställt på att vinna. Det har alla lag som deltar men det är bara ett fåtal som tagit hem slutspelen och vunnit . Vinnarna i NHL får den mytomspunna bucklan när man vunnit slutspelet i NHL. Stanley Cup är den pokal som vinnaren av NHL får äran att ha som det vandringspris som det är.

När man vunnit får man sitt namn ingraverat och numer så är det så fullt på pokalen att det äldsta laget plockas bort för att ge plats för årets vinnare i NHL och Stanley Cup. Pokalen har fått vara med om en hel del sedan Guvernör Lord Stanley of Preston lät tillverka den i slutet på 1800-talet. 1892 så donerade guvernören pokalen till den amatörcup som spelades i Kanada. 1908 så blev det professionella lag som spelade för att vinna den fina pokalen och amatörlagen fick en annan pokal att tävla om.

Det var 1946 som NHL tog över ansvaret för pokalen Stanley Cup och idag så har flertalet av de professionella lag som spelat i NHL fått sina namn ingraverade på denna buckla. Senast så var det Tampa Bay Lightning som fick den äran att lyfta pokalen efter vinst i slutspelet. Så klart så är det en stor ära att få lyfta Stanley Cup pokalen och varje spelare har möjligheten att få hem den till sin stad och visa upp den för fansen. Den har gjort ett antal resor även till Sverige då vi har haft och har ett anta duktiga spelare som spelat i NHL och även vunnit NHL och Stanley Cup.

Om du har möjlighet att åka över för att se något slutspel i NHL så ska du naturligtvis ta chansen. Det är en upplevelse utöver det vanliga att få se NHL och Stanley Cup på plats. Framförallt om det är den sista avgörande matchen och pokalen tas fram efterslutsignal där något av lagen står som slutgiltiga segrare så blir det magiskt, det kan vi lova.