Inför sista omgången av SHL

Björklövens säsong tog slut förra veckan efter en riktig nagelbitare mot Västerås. Umeålaget kan nu gå på semester och börja ladda om inför nästkommande säsong. Några lag som däremot får vänta med sommarledigheten är de i SHL som på torsdagen ska spela den sista omgången inför det stundande slutspelet (och kvalserien om det vill sig riktigt illa).

Med bara en match kvar av grundserien är det vinna eller försvinna för Karlskrona som i nuläget ligger på en elfte plats och riskerar att bli skickade på en tidig sommarledighet. Men om man lyckas vinna mot Örebro som inte har något att spela för i sista matchen har man möjlighet att förlänga säsongen. Dock krävs det att Luleå tappar poäng om Karlskrona ska kunna snuva norrbottningarna på en plats i åttondelsfinalen.

Även kampen om kvartsfinalplatserna är i högsta grad levande där Färjestad kommer allt i deras makt för att gå om Skellefteå i tabellen. Värmlänningarna kommer behöva vinna mot HV71 samtidigt som Skellefteå tappar poäng för att man ska lyckas passera. Det blir dock inte det lättaste då Jönköpinslaget sett starkt ut i år och för tillfället ligger på en tredje plats i tabellen.

Vilka som kommer ta hem SM-guldet är svårt att sia om i ett så här tidigt skede men serieledarna Växjö har sett stabila ut och är en stark kandidat när guldet ska delas ut. Som ni märker finns det många spännande matcher framöver och något som kan höja spänningen ännu mer är att lägga ett spel på en eller flera av morgondagens matcher. En bra idé kan vara att läsa in sig på lagen innan eller läsa om dagens speltips för att få mer kött på benen. Lycka till!