Hockeyutrustning

Alla som någon gång varit aktiva som hockeyspelare eller kanske har något barn som spelat vet att en hockeyspelare behöver en hel del utrustning, framför allt vad gäller skydd och liknande. Utöver detta behövs också en hel del annan utrustning.

Den kanske allra viktigaste delen i en hockeyutrustning är ju så klart skridskorna, utan dessa blir det svårt att överhuvudtaget spela. Det är av största vikt att skridskorna sitter bra på fötterna samtidigt som de ska vara stabila och lätta att åka på. Vill man ha det allra senaste inom skridskor ska man satsa på ett par med yttersula i karbon eller något annat liknande, då detta gör att skridskon blir extremt lätta.

En annan viktig sak att tänka på om man är i färd med att köpa ett par skridskor är att de har god ventilation, så att fukten sugs upp ordentligt. Att skaffa all utrustning för ishockey blir ju som bekant ganska dyrt. Just skridskor är ju en av de dyraste posterna på den listan. Ett tips är då att testa dina skridskor i någon butik och sedan beställa via nätet, då man i regel kan få lite bättre pris då. Om fallet är så att du ska beställa på nätet så kan vi på Rädda Björklöven varmt rekommendera Länna Sport, som har ett stort utbud med bra priser.

Lika viktigt som skridskorna är ju såklart klubban. Under de senaste tio åren har klubbor i så kallade kompositmaterial helt slagit ut de tidigare klassiska gamla träklubborna. De nya klubborna är ofta betydligt lättare än sina föregångare, vilket leder till högre flexibilitet och ett förhoppningsvis bättre skott. Nackdelen är dock att dessa klubbor är ganska dyra och man får ofta betala åtminstone över 1 000 kr för en bra klubba.

Annan utrustning som en hockeyspelare behöver är givetvis alla möjliga sorters skydd, som till exempel hjälm, kanske det viktigaste, benskydd, armbågsskydd, axelskydd, halsskydd samt suspensoar. Andra saker som också behövs är byxor, handskar samt strumpor. Är man målvakt krävs utöver det mesta av ovanstående utrustning även en speciell målvaktshjälm, speciell klubba samt lite större målvaktsbenskydd.