Hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan ångar på och har likt SHL kommit ungefär halvvägs in i serien. Hittills är det framförallt Karlskoga, Västerås och Karlskrona som visat framfötterna och ligger i toppen av tabellen. Men även Björklövven har visat att man är ett lag att räkna med.

Innan säsongen började så var det nog få som skulle satsa sina pengar på att Björklöven skulle vara med och kriga om att vara ett av lagen som skulle ha möjlighet att knipa en kvalplats till SHL framåt vårkanten. Den som ändå gissade detta kan åtminstone för närvarande slå sig lite för bröstet och vara lite stolt eftersom Björklöven har överraskat många.

För faktum är att Löven efter att ha brutit en fem matcher lång förlustsvit i slutet av oktober, förvandlats till värsta vinstmaskinen. Under den efterföljande månaden så tog laget 30 poäng av 33 möjliga och man närmade sig topplagen i Hockeyallsvenskan. Efter denna närmast otroliga månad så har man dock den senaste veckan kammat noll med två raka förluster. Men det är såklart inget konstigt med att det någon gång kommer en svacka efter en sådan lång segerrad.

Även i poängligan så är det grönvita spelare som är med och slåss i toppen. Det är framförallt Jon Palmebjörk  som är med i den yttersta toppen på fjärdeplatsen med 15 mål och 10 assist på sina 26 spelade matcherna – endast efter tre spelare; Pathrik Vesterholm, Jonas Westerling och Jeremy Williams.

Nästa motstånd för Björklöven är Oskarshamn på bortaplan, ett Oskarshamn som i dagsläget ligger fem poäng bakom Löven i tabellen och det blir således lite av ett sexpoängsmöte där vinst blir extra viktigt.

Om vi ser till årets besvikelser hittills så är det framförallt två lag som får ta denna mindre trevliga titel. Det är fjolårets elitseriejumbo Timrå IK vars maskineri verkar ha totalhavererat och man ligger idag bara 2 poäng från jumboplatsen även i Hockeyallsvenskan. En lika stor besvikelse kan man nog anse att det mångåriga elitserielaget Södertälje SK är. Man delar idag sistaplatsen med IF Troja Ljungby.