Fixa inför matchen

Att gå på en NHL-match är som att gå på fest: det kräver lite förberedelser innan man är redo. Matchen ska vara det bästa på hela veckan och vi har några snabba tips för dig som vill planera den perfekta matchdagen. 

NHL
Matthew Jacques / Shutterstock.com

Biljetterna

Skaffa biljetterna till matchen i god tid. Sådana här matchen är populära och precis som rockkonserter, säljer de slut snabbt. Ju närmare serien kommer till finalmatchen, desto dyrare och populärare blir biljetterna.

Men du måste också köpa flygbiljetter i god tid. NHL-matcher tar så klart plats utomlands och vill du få ett bra flygpris ska du boka flyget långt innan avresa. Försök hitta en bra flyg- och hotellkombination så slipper du göra stora hotellefterforskningar.

Klädseln

Så klart måste man ha de rätta kläderna som visar vilket NHL-lag man hejar på. Du kan beställa matchtröjor, halsdukar och liknande supporterprylar direkt på nätet från svenska sajter. Om du har tur kanske du till och med får en autograf på din tröja!

Kom ihåg att packa varma kläder, även om du ska till Florida. Hockeyhallarna är svala och matchen blir inte alls lika rolig om man ska sitta och frysa.

Före matchen

Innan matchen börjar ska man också ha lite kul. Om ni åker ett helt gäng kan ni hyra en bil och åka runt i staden. Besök en turistattraktion eller hitta en bra plats att slappna av såsom en strand eller ett spa.

Gå runt kvarteren kring hockeyarenan och kolla in restaurangutbuden. Hittar ni en som verkar lovande kan ni boka bord inför kvällen. Ni behöver inte stressa till arena och har heller ingen lokaltrafik som ni måste passa. Och är det bara gångavstånd kan alla skåla med en kall öl både före och efter matchen.