Börja spela hockey

Börja spela hockey
Hockey är tillsammans med fotboll en av de största sporterna i Sverige. Varje vecka kommer det tusentals människor till arenorna för att se lagen i SHL (Svenska Hockey Ligan) genomföra en spännande match.

Om man vill börja utöva denna sport är det första man bör göra att söka upp en klubb att spela i. För även om man inte vill spela på någon hög elitnivå så är det svårt att få tag på bra is att spela hockey på om man inte tränar med ett lag. Antingen söker man på Google efter hockeylag på sin ort eller så ringer man kommunen som har en lista över samtliga idrottsföreningar som är registrerade inom kommunens gränser.

Nästa steg blir att köpa utrustning d.v.s. kroppsskydd, klubba och hjälm. Är man en nybörjare kanske det räcker med hockeyutrustning som köps på second hand. Men ju mer man lär känna sporten och ju duktigare man blir desto högre krav ska man också ställa på den utrustning man använder.

Förhoppningsvis kan man åka skridskor innan man bestämmer sig för att spela hockey. I annat fall har man en lång väg framför sig för att kunna utföra sporten. Man behöver inte vara jätteduktig men de flesta klubbar förväntar sig nog att man kan åka skapligt om man söker medlemskap hos dem.

Vem man får tackla, vad offside är och vem som utför tripping? Det får man lära sig när man väl är igång.