Att bli avstängd från ett spelbolag

Den vanligaste anledningen till att spela är drömmen om att bli rik eller åtminstone vinna pengar och det är väl själva meningen med att spela – lockelsen att vinna. Det finns de som spelar med målet att vinna för att kunna leva på spelandet medan andra spelar för att det är roligt och underhållande med mycket action och spänning, och givetvis en stor fördel om de vinner en slant. Den stora frågan är om det verkligen går att vinna stort och är det ens möjligt? Många spelare spelar redan från början på ett sätt som inte anses vara hälsosamt och bra.

Spelbolagens har verktyg som på olika sätt kan begränsa spelandet. Varför spelbolagen gör detta kan bero på ett flertal olika anledningar, kanske har du utvecklat ett beroende, förlorat för mycket pengar eller brutit mot några villkor och regler som angetts. Det är inte heller tillåtet att exempelvis utnyttja bonusar och förmåner på ett felaktigt sätt och utföra bedrägeri för att erhållas större och fler bonusar som exempel.

Innan en spelare blir avstängd är det oftast många varningar som gjorts i ett tidigare skede, har spelarens beteende inte förändrats kan detta resultera till en avstängning. En avstängning innebär alltså att du är blockerad från ditt konto och spelsajten och alltså ej kan spela på sajten. Att bli avstängd kan vara självförvållat om du till exempel har kontaktat nätcasinots support och ber dem stänga ner kontot på grund av att du inte kan spela på ett ansvarsfullt sätt, då är det dock möjligt att återaktivera ditt spelkonto om du skulle vilja detta. Vilket ej är möjligt om spelbolaget stänger ner ditt konto på grund av bedrägeri eller andra orsaker som strider mot spelbolagets policy. Därför är det viktigt att noggrant läsa igenom de villkor och regler som gäller för spelande på spelsajter.